Video: De technieken met een 1-punts naald (10:52)

1-Way Striping:

Hierbij pigmenteer je in een vloeiende beweging een streepje naar één richting. Dat mag vooruit of achteruit, van je af of naar je toe. Je gaat daarna dus de huid uit met de naald. De lengte van de striping is de lengte van een haartje.

Je start bij het begin van het haartje, bij de wortel, en ga vervolgens in één richting naar het einde van het haartje. Zorg ervoor dat je de naald er vloeiend doorheen beweegt, zodat het uiteinde van het haartje ook mooi dun uitloopt. Om te bepalen of je voldoende pigment hebt aangebracht, veeg je met een nat watje het overtollige pigment weg.

2-Way Striping:

Hierbij pigmenteer je in een vloeiende beweging een streep van links naar rechts, of van voor naar achter en omgekeerd. De lengte van de striping is hooguit 2 tot 3 mm. Tijdens deze striping methode gaat de naald niet de huid uit.

Dot-techniek

Door allemaal stipjes te zetten met een fijnere naald bijvoorbeeld een 5- of 7- puntsnaald “liner”, krijg je een softere look. Ik ben niet zo’n voorstander van het gebruik van een 1- puntsnaald, omdat het al gauw wat dieper in de huid gaat. Daardoor kan je vergrijzing krijgen van het pigment. Een grotere naaldgroepering geeft meer weerstand aan de huid waardoor je niet snel té diep kunt gaan, daarbij creëer je ook nog eens een softere look.

Naald & Grip