Video: De verschillende technieken met een 9 magnum (12:23)

Zigzag

Met deze techniek kan je de wenkbrauwen mooi in schaduwen. Op het plaatje laat ik de beweging zien. Het is de bedoeling dat je mooi dicht langs elkaar gaat zigzaggen. Je blijft met de naald in de huid zitten, in 90 graden. Ik gebruik hierbij altijd een 9 magnum naald. De lengte van de zigzag is niet meer dan 4 mm. Maak regelmatig schoon om te zien dat er niet te veel pigment gaat stapelen, als je een schaduw effect wilt. Wil je de kleur intenser dan kan je gaan stapelen, door vaker over de hetzelfde plekje te bewegen.

Wolk techniek

Het woord zegt het al, het maken van wolkjes. De beweging is het maken van rondjes waarbij de naald in de huid blijft. Werk in korte stukjes, daardoor houd je controle over de afgewerkte plekjes. Deze techniek is echt voor het opvullen of inkleuren van de wenkbrauwen. Als je een 9 magnum gebruikt dan kan je deze techniek ook gebruiken om te schaduwen.


e-techniek

Door gebruik te maken van een grotere naaldgroepering, bijvoorbeeld 9 magnum of

11 rond shader, en verdund of puur pigment, kan je met deze e-techniek een zogenaamde shadow aanbrengen. Ga niet te vaak over hetzelfde gebied heen, want dan stapel je weer meer kleur moleculen op elkaar, waardoor het er weer massiever uit gaat zien. Ook al denk je dat er niet voldoende in zit, wacht 6 weken tot het helemaal genezen is, en werk het dan eventueel iets bij. Door ervaring ga je inzien hoeveel je moet aanbrengen voor het gewenste resultaat.

9 Magnum naald & Grip